Передачі українською мовою виходять у середу з 08:00 до 09:00
Image and video hosting by TinyPic

L'UCRAINA E' AI CONFINI СON L'UNIONE EUROPEA E NON AI CONFINI CON L'EUROPA! 
УКРАЇНА - ЦЕ ЄВРОПА І МЕЖУЄ З ЄС, А НЕ ЗНАХОДИТЬСЯ НА МЕЖІ З ЄВРОПОЮ!










П`ятниця, 22.09.2017, 20:46









П`ятниця, 22.09.2017, 20:46

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ
НАВІГАЦІЯ
TICKET online
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
FRIENDS&PARTNERS
СТАТИСТИКА
UniCredit інформує
СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА
ТРУДОВА МІГРАЦІЯ
НАША КНОПКА

АКТУАЛЬНІ ВІДЕО
Вхід

Головна » Дошка оголошень » Сім'я » Процедура поєднання сім'ї

Віза для поєднання сім'ї
11.07.2010, 19:11
 
В Уніфікованому Тексі з питань іміграції, який є основним джерелом з питань імміграції в Італії, у розділі „Права єдності родин та захист меншин” містить умови для поєднання сім'ї та видання дозволу на перебування з сімейних мотивів (Стаття 28-33 T. U.). Статті 5, 6 та 9 постанови до використання Уніфікованого Тексту містить декілька додаткових умов. Громадяни України з дійсним дозволом на перебування терміном більш ніж на один рік можуть просити про поєднання сім’ї, яке включає поєднання з чоловіком/дружиною, неповнолітніми дітьми, батьками на утриманні та членами родини до третього ступеню родинності (якщо вони перебувають на утриманні або непрацездатні).
 
Для того, щоб викликати з України своїх рідних з метою поєднання, зацікавлені особи повинні:
 
- Мати помешкання, що відповідає мінімальним нормам житлового громадського сектору,
. Мати річний прибуток, що відповідає річній сумі (доходу), призначеній соціальною службою для відповідної кількості членів в родині. На додаток, батьки – включаючи біологічних батьків – можуть в’їхати до Італії, щоб відвідати своїх неповнолітніх дітей, які легально перебувають на італійській території.

Однак, право на поєднання сім’ї надзвичайно складне через кількість необхідних документів та суворість чинного італійського законодавства, з якою правоохоронні органи (квестура) та префектура (територіальне представництво уряду) – оцінюють виконання умов отримання цього права.
Тип візи, який видається особам для поєднання сім’ї, дозволяє їм в’їзд до Італії з метою довгострокового перебування для поєднатися з членом своєї родини, який має громадянство цієї країни, або дозвіл на перебування.

Ось список документації, яка є необхідною для того, щоб отримати візу:
 
- Дійсний закордонний паспорт, термін якого ще дійсний на протязі 2 років;
- 4 фотокартки;
- Оригінал свідоцтва (nulla osta), підписана Префектурою;
- Ксерокопія всіх сторінок паспорту;
- Свідоцтво про сімейний стан, видане українськими компетентними органами (з печаткою Апостиль (у двомовній формі або перекладений на італійську мову та з прямокутною печаткою італійського консульства з надписом: VALIDO PER IL RICONGIUNGIMENTO FAMIGLIARE);
- Для чоловіка/дружини: оригінал українського свідоцтва про шлюб та свідоцтва про народження (з печаткою Апостиль та з перекладом, на якому також повинна бути  прямокутна печатка італійського консульства з надписом: VALIDO PER IL RICONGIUNGIMENTO FAMIGLIARE;
- Для дітей: свідоцтво про народження видане українськими компетентними органами (з печаткою Апостиль (у двомовній формі або перекладений на італійську мову;
 
Крім цього, від батьків, діти яких легально проживають в Італії вимагається:

Свідоцтво про народження дитини, що мешкає в Італії та свідоцтво про сімейний стан, видане місцевими компетентними органами (з печаткою Апостиль. Її ставить Префектура. Батько/мати повинні також довести, що перебувають на утриманні у дитини, що мешкає в Італії. Оскільки вважається, що особа, яка перебуває на фінансовому утриманні, не має власних прибутків, або ж мінімальних прибутків (відповідно до українського прожиткового мінімуму), а також чия фінансова підтримка залежить від дітей в Італії.
 
В такому випадку для поєднання з дітьми в Італії батькам необхідно мати такі документи:
 
- Довідка про пенсію;
- Довідка про „утримання” (з печаткою Апостиль);
- Довідка з центру зайнятості з зазначеною датою реєстрації;
- Документ, що доводить регулярний прибуток грошей з Італії (банківські чеки);
- Довідка від компетентних органів, де вказано загальну суму прибутку (податкова інспекція);
- Документи про прибутки з можливої нерухомості ( Документація на володіння землею або нерухомістю);
 
Якщо батько/мати просять про поєднання з дитиною в Італії та мають інших дітей в Україні або за кордоном, вони повинні додати копію дозволу на проживання в Італії, а також Свідоцтво про склад сім'ї в Україні, видане українськими компетентними органами (міськими, обласним відділом Міністерства Юстиції), що підтверджує загальну кількість дітей, народжених ними, які подають запит на візу для поєднання сім’ї в Італії.
 
Дозвіл на перебування в Італії з сімейних мотивів 

Дозвіл на перебування з сімейних мотивів має такий самий термін, що і дозвіл на перебування члена родини, який подав запит на поєднання. Власник дозволу має доступ до Національної Служби Охорони Здоров’я, право на облік у бюро працевлаштування, на освіту, роботу або/та приватну підприємницьку діяльність.
 
Додав: Правознавець |
Переглядів: 634

Ми не співпрацюємо з українофобними, расистськими, порнографічними, піратськими та іншими аморальними сайтами. Відповідальність за достовірність фактів, цитат та інших відомостей, у тому числі і малюнків до статтей, у розділі новин, несуть автори публікацій, що містять гіперпосилання на джерело. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на Інформаційне агентство УНІАН, суворо забороняється. При передруку наших матеріалів посилання (для Інтернету - гіперпосилання) на italawguide.at.ua обов’язкове.
Всі права застережено © 2010-2017